Item toegevoegd aan winkelwagen

Veelgestelde vragen

Hoe lang moet een houten vloer acclimatiseren?
Parketvloeren moeten 5 dagen acclimatiseren in gesloten verpakking voor de installatie. De ruimte waar het parket geplaatst wordt moet een temperatuur hebben tussen 18-20°C en een relatieve vochtigheid tussen 45 en 60%.
Is een hongaarse punt massief geschikt voor vloerverwarming?
Een hongaarse punt massief is niet geschikt voor vloerverwarming.
Hoe wordt een Hongaarse punt gelegd?
Terwijl bij visgraat de planken haaks in een hoek van 90° tegen elkaar aankomen, zijn bij een hongaarse punt de planken in een hoek van 45° of 60° geplaatst waardoor er een rechte lijn ontstaat. Dit wordt ook wel eens het 'sergeant-patroon' genoemd.
Welke kleuren kan ik kiezen?
Hier https://www.belat.be/goedkope-houten-vloeren-parket/olie-vernis/hardwaxolie/ kunt u alle kleuren bekijken. Als u een kleur in gedachten hebt, kan Belat parket die op maat laten behandelen. Voor meer info kunt u best passeren bij een van de showrooms.
Welke sortering past het best bij mijn interieur?
Voor een advies op maat kunt u een aanvraag doen via [email protected] met foto’s van u droom interieur of inspiratie afbeeldingen, zodat we op basis daarvan het juiste vloer kunnen kiezen. Er zijn sorteringen van extra rustic (heel landelijk) tot premium (heel modern). Voor iedereen wat wils !

Hongaarse punt parket

Het grote verschil tussen een klassieke visgraat en Hongaarse punt is de zaagsnede. Visgraatparket wordt geplaatst in een hoek van 90° en Hongaarse punt in een hoek van 45° of 60°. Door deze unieke wijze van plaatsing ontstaat er een typische rechte lijn doorheen de ruimte. Deze lijn zorgt ervoor dat de ruimte optisch groter oogt.

Hongaarse punt wordt rechtstreeks verlijmd op de bestaande ondervloer aangezien de patronen stevig moeten blijven zitten.

De unieke wijze van plaatsing vergt veel voorbereiding en concentratie van de installateur. Elke lat wordt apart geplaatst en moet perfect aansluiten om een zo mooi mogelijk geheel te creëren.

Bij Belat parket heeft u de keuze uit verschillende soorten diktes, breedtes en lengtes. Er wordt ook rekening gehouden met vloerverwarming of andere technische details. Alle plankjes zijn voorzien van een tand en groef verbinding voor een vlotte plaatsing.

Plaatsing van hongaarse punt parket

Een Hongaarse punt plaatsen is redelijk arbeidsintensief en vergt veel planning en concentratie van de plaatser. Dit is ook de voornaamste reden waarom het plaatsen van een visgraat parket meestal beter wordt overgelaten aan professionele vloerleggers.

De opzet van de eerste strook moet goed worden gepland. Deze moet haaks staan ten opzichte van de muur. Laat de eerste strook goed uitdrogen en ga hierna verder met de plaatsing. Dit zorgt ervoor dat de geplaatste latten niet meer kunnen verschuiven.

Na het plaatsen moet de Hongaarse punt worden opgeschuurd. Dit doet u met een woodboy in 3 stappen: eerst met korrel 40, dan met korrel 80 en als laatste met korrel 120. Na het schuren is het tijd om de Hongaarse punt te oliën of te vernissen.

Onderhoud van een hongaarse punt 

Het onderhoud van een hongaarse punt parket verschilt niet van een gewone plankenvloer en is afhankelijk van de afwerkingslaag. Als de hongaarse punt geolied is dan is het maandelijks dweilen met een vochtige dweil met parketzeep in. Voor verniste vloeren is dit hetzelfde zonder zeep in het water. Verder mag stofzuigen en swifferen zoveel als u nodig acht.

Hongaarse punt parket kan in elk interieur. Hoe een hongaarse punt vloer zelf plaatsen. Een hongaarse punt in uw woning. Waarom een hongaarse punt in uw living plaatsen? Hongaarse punt parker in mijn woonkamer leggen. Past een hongaarse punt vloer in mijn huis?

Rustic hongaarse punt | 1Bis hongaarse punt |

Belat parket
plaatsingsservice

Parket voordelig en professioneel laten plaatsen? 

Offerte aanvragen