Item toegevoegd aan winkelwagen

Behandelen van houten vloeren

Ondanks dat een onbehandelde eiken plank erg mooi is, heeft een parketvloer altijd een behandeling nodig. Anders zit uw eiken vloer binnen de kortste keren vol vlekken.

Bij Belat parket wordt altijd gewerkt vanuit een onbehandelde vloer, zodat deze naar wens van de klant kan worden afgewerkt. Op deze manier kan u als klant kiezen om enkel de behandelingsproducten aan te kopen en de vloer zelf te behandelen of u kan ervoor kiezen om de vloer te laten behandelen. Belat parket beschikt namelijk over een oliestraat. Met de oliestraat wordt de olie zeer gelijkmatig plank per plank aangebracht, dit geeft een zeer gelijkmatige kleur.

Er zijn verschillende mogelijkheden om een houten vloer te behandelen: olie of ook wel hardwaxolie genaamd, vernis of beits.

Hardwaxolie op houten vloer

Hardwax olie is de meest gekozen afwerkingsmethode voor houten vloeren. Hard wax een olie die in de bovenste millimeters van het hout dringt en ook een dunne laag boven op de parketvloer. Dit heeft als voordeel dat het veel langer duurt voordat slijtage het hout zelf bereikt. Mits goed onderhoud zal deze laag zelfs niet afslijten tot op het hout. Om voldoende bescherming te verkrijgen wordt een hardwaxolie altijd aangebracht in 2 lagen.

Als een houten vloer is behandeld met hardwaxolie, is het aan te raden een keer per maand te dweilen met parketzeep. Op deze manier zal uw hardwaxolie behandelde parketvloeer zeer lang mooi blijven. Naast het eenvoudige onderhoud is het leuke aan een hardwaxolie is dat er vele kleuren beschikbaar zijn van een naturele afwerking tot whitewash, tot verschillende grijstinten en zelfs zwart. 

Vernis op houten vloer

Vernis is een product dat een beschermende laag vomt op de parketvloer. Het wordt aangebracht in 3 lagen en zorgt ervoor dat de parket een grotere bescherming bied tegen vlekken. Hierdoor is vernis is een must indien u parket in de badkamer of keuken wenst. Vernis is mogelijk in een blinkende of matte uitstraling. In commerciële ruimtes wordt er vaker vernis gebruikt ivm de grote duurzaamheid en eenvoudig onderhoud.

Een vernis is op dit moment minder populair omdat dit duurder is dan olie en de vernis zelf niet in verschillende kleuren te verkrijgen zijn. Voor de kleur moet er een beits worden aangebracht, maar dan wordt het natuurlijk weer duurder.

Onderhoud

Goed onderhoud is één van de belangrijkste invloeden om een parketvloer voor lange duur mooi te behouden. Regelmatig stofzuigen en wekelijks poetsen met een zeep speciaal voor olie of vernis zorgt ervoor dat uw parketvloer er jarenlang fantastisch uit blijft zien.

Belat parket
plaatsingsservice

Parket voordelig en professioneel laten plaatsen? 

Offerte aanvragen