Item toegevoegd aan winkelwagen

Veelgestelde vragen

Hoe lang moet een houten vloer acclimatiseren?
Parketvloeren moeten 5 dagen acclimatiseren in gesloten verpakking voor de installatie. De ruimte waar het parket geplaatst wordt moet een temperatuur hebben tussen 18-20°C en een relatieve vochtigheid tussen 45 en 60%.
Welke kleuren kan ik kiezen?
Hier https://www.belat.be/goedkope-houten-vloeren-parket/olie-vernis/hardwaxolie/ kunt u alle kleuren bekijken. Als u een kleur in gedachten hebt, kan Belat parket die op maat laten behandelen. Voor meer info kunt u best passeren bij een van de showrooms.
Welke sortering past het best bij mijn interieur?
Voor een advies op maat kunt u een aanvraag doen via [email protected] met foto’s van u droom interieur of inspiratie afbeeldingen, zodat we op basis daarvan het juiste vloer kunnen kiezen. Er zijn sorteringen van extra rustic (heel landelijk) tot premium (heel modern). Voor iedereen wat wils !
Hoe wordt een Hongaarse punt gelegd?
Terwijl bij visgraat de planken haaks in een hoek van 90° tegen elkaar aankomen, zijn bij een hongaarse punt de planken in een hoek van 45° of 60° geplaatst waardoor er een rechte lijn ontstaat. Dit wordt ook wel eens het 'sergeant-patroon' genoemd.
Is een hongaarse punt samengesteld geschikt voor vloerverwarming?
Hongaarse punt lamelparket is uiterst geschikt voor alle mogelijke (rechte) ruimtes en perfect mogelijk op vloerverwarming.

Wat is een hongaarse punt lamelparket?

Het grote verschil tussen een klassieke visgraat en hongaarse punt, ook wel chevron genoemd, is de zaagsnede, terwijl bij visgraat de planken haaks in een hoek van 90° tegen elkaar aankomen,
zijn bij een hongaarse punt de planken in een hoek van 45° of 60° geplaatst waardoor er een rechte lijn ontstaat. Dit wordt ook wel eens het 'sergeant-patroon' genoemd.

Met hongaarse punt verkrijgt u een strakker, rustiger patroon, afhankelijk van de gekozen sortering. Het hongaarse punt lamelparket is uiterst geschikt voor alle mogelijke (rechte) ruimtes en perfect mogelijk op vloerverwarming. 

Hongaarse punt wordt rechtstreeks verlijmd op de chape, of kan natuurlijk ook op een ondervloer (mozaïk) geplaatst worden.

Voor de afwerking kan er voor een hardwax olie gebruikt worden. De wordt aangebracht NA plaatsing? Ook kan er geopteerd worden dat de planken op voorhand behandeld worden door ons team. Belat beschikt over een oliestraat met de nieuwste led-technologie. 
De behandeling met led-olie zorgt ervoor dat uw vloer perfect beschermd is, ook tegen verkleuring door zonlicht.

Hongaarse punt vloer

Hongaarse punt is een parketvloer die een erg exclusieve uitstraling heeft. Een hongaarse punt is een visgraatvloer met afgevlakte hoeken waardoor bij de samenkomen van beide planken een rechte lijn verkregen wordt. Hierdoor moeten de planken ook allemaal exact dezelfde afmetingen hebben. Dit is de reden waarom deze vloer in het hogere prijssegment zit. 

Plaatsing van hongaarse punt parket

De plaatsing van een hongaarse punt vloer verloopt hetzelfde als een visgraatvloer. Een hongaarse punt wordt altijd vast verlijmd op de ondervloer. Plaats in het midden van de ruimte 1 strook. Zorg dat deze perfect ligt want alle imperfecties zullen zichtbaar worden in de rest van de parketvloer. Na het uitdrogen van de parketlijm van deze middenstrook kan u strook per strook de rest van de parketvloer plaatsen. Na het plaatsen moet de hongaarse punt parket opgeschuurd worden vooraleer deze geolied of vernist kan worden. 

Onderhoud van een hongaarse punt vloer.

Het onderhoud van een hongaarse punt parket verschilt niet van een gewone plankenvloer en is afhankelijk van de afwerkingslaag. Als de hongaarse punt geolied is dan is het maandelijks dweilen met een vochtige dweil met parketzeep in. Voor verniste vloeren is dit hetzelfde zonder zeep in het water. Verder mag stofzuigen en swifferen zoveel als u nodig acht.

Hongaarse punt is verkrijgbaar is verschillende afmetingen en sorteringen.

Rustic hongaarse punt | Select hongaarse punt 

Belat parket
plaatsingsservice

Parket voordelig en professioneel laten plaatsen? 

Offerte aanvragen