Item toegevoegd aan winkelwagen

Veelgestelde vragen

Hoe lang moet een houten vloer acclimatiseren?
Parketvloeren moeten 5 dagen acclimatiseren in gesloten verpakking voor de installatie. De ruimte waar het parket geplaatst wordt moet een temperatuur hebben tussen 18-20°C en een relatieve vochtigheid tussen 45 en 60%.
Welke sortering past het best bij mijn interieur?
Voor een advies op maat kunt u een aanvraag doen vial [email protected] met foto’s van u droom interieur of inspiratie afbeeldingen, zodat we op basis daarvan het juiste vloer kunnen kiezen. Er zijn sorteringen van extra rustic (heel landelijk) tot premium (heel modern). Voor iedereen wat wils !
Welke kleuren kan ik kiezen?
Hier https://www.belat.be/goedkope-houten-vloeren-parket/olie-vernis/hardwaxolie/ kunt u alle kleuren bekijken. Als u een kleur in gedachten hebt, kan Belat parket die op maat laten behandelen. Voor meer info kunt u best passeren bij een van de showrooms.
Is een lamel op kant geschikt voor vloerverwarming?
Technisch gezien is dat mogelijk maar er is altijd een risico dat de planken gaan uitwerken. Belat parket raadt aan om een samengestelde parket te gebruiken bij vloerverwarming.

Lamel op kant 

Lamel op kant of ook wel eens hoogkant parket genoemd, is een parketvloer dat bestaat uit matjes van een aantal samengebonden lamellen in massief eikenhout. Deze lamellen bestaan in diverse afmetingen en diktes. Lamel op kant is een zeer stabiele en uiterst sterke vloer met een lange levensduur. Dit soort parket werd vroeger vaak geplaatst in openbare ruimtes en zelfs fabrieken!

Tegenwoordig is deze parket zeer populair bij architecten. De unieke en opvallende uitstraling van lamel op kant geeft een specifiek karakter aan uw leefruimte. Deze vloeren zijn perfect geschikt als projectvloer, maar ook als designvloer in iedere woning.

Lamel op kant op vloerverwarming 

Lamel op kant is uitstekend te leggen op een dekvloer met vloerverwarming. Enkele zaken waar je rekening mee moet houden bij het plaatsen van lamel op kant parket op vloerverwarming:

  • Hou rekening met de dikte van uw lamellen. Een dunnere hoogkant parket zal altijd beter zijn warmte geleiden dan een hele dikke.
  • De chape die over de verwarmingsbuizen wordt aangebracht moet ten minste 30mm dik zijn.
  • Het restvocht in de chape mag bij plaatsing nog maximaal 2% zijn bij cementgebonden dekvloeren en 0.3% bij anhydrietgebonden ondervloeren.
  • Temperatuurschommelingen moeten tot een minimum beperkt worden. Probeer te zorgen voor een constante dag- en nachtinstellingen van uw thermostaat.

Lamel op kant onderhouden 

Het blijft, zoals bij elke parketvloer, belangrijk om de luchtvochtigheid in het oog te houden. Zorg ervoor dat uw lucht niet te droog wordt in huis of uw parket zal spleten of scheuren kunnen vertonen. De relatieve luchtvochtigheid moet tussen de 45% en 60% gehouden worden.

Belat parket
plaatsingsservice

Parket voordelig en professioneel laten plaatsen? 

Offerte aanvragen